Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ για την μπεσαμέλ 8 κουταλιές της σούπας […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
για την μπεσαμέλ

8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 αυγά
1 λίτρο γάλα
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο

για το φυλλο
χρειαζόμαστε

500 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
τρεις κουταλιές της σούπας λάδι
αλάτι και
όσο νερό πάρει να γίνει μία σφικτή ζύμη
250 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο και
250 γραμμάρια τυρί τριμμένο και
ένα πακέτο βρασμένα ριγκατόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ ρίχνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα στη συνέχεια το αλεύρι ανακατεύουμε με το σύρμα και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και τα 2 αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο τριμμένο έχουμε βράσει τα ριγκατόνι και σε μία λεκάνη ρίχνουμε τα ριγκατόνι την μπεσαμέλ το τυρί και το ζαμπόν

Ανακατεύουμε καλά έχουμε ετοιμάσει το φυλλο ένα πανώ και ένα κάτω ρίχνουμε τη γέμιση μέσα στο φυλλο σκεπάζουμε και χαρακωνομαι την πίτα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τη ραντίζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 220 βαθμούς

Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.