Διαφήμιση

Υλικά:

  • 5 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. κορν φλάουρ
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 3/4 φ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • πραλίνα σοκολάτας (Nutella)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάλε 2 φλ. γάλα, το κορν φλάουρ, τα αυγά και την βανίλια και ανακάτεψε καλά. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε 3 κουταλιές ζάχαρη και βάλε το σε δυνατή φωτιά έτσι ώστε να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη και να γίνεται καραμέλα. Μόλις ξεκινήσει να γίνεται, απόσυρε για 2 λεπτά το κατσαρολάκι από την φωτιά και πρόσθεσε το υπόλοιπο γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ξαναβάλε το κατσαρολάκι στη φωτιά και με ξύλινη κουτάλα ανακάτεψε μέχρι το γάλα και η ζάχαρη να γίνουν ένα.

Διαφήμιση

Απόσυρε το κατσαρολάκι από την φωτιά και με μια κουτάλα πρόσθεσε 4 κουταλιές στο μείγμα με το αυγό. Αφού ανακατέψεις καλά, τότε επανέφερε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα με την καραμέλα και σε δυνατή φωτιά ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να σφίξει. Τέλος, βγάλε το μείγμα από την φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο. Ανακάτεψε καλά. Μόλις κρυώσει το μείγμα σε ατομικά μπολάκια βάλε στον πάτο μια κουταλιά πραλίνα και από πάνω την κρέμα καραμέλας. Στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.

Διαφήμιση

ΠΗΓΗ

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολα ατομικά Σουφλέ σοκολάτας
Επόμενο άρθροΠΑΓΩΤΌ ΜΕΡΕΝΤΑ