Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Το τέλειο συνοδευτικό για το πρωινό σας, καθώς μπορούν να σερβιριστούν είτε σκέτες, είτε με γλυκούς συνδυασμούς, είτε με αλμυρές γεύσεις. Υλικά (40-45 Μηλοτηγανίτες) 2 αυγά 230 g αλεύρι 2 κΓ. baking powder 200 g γάλα 3 κ.σ. ζάχαρη μια τσιμπιά αλάτι 3 μήλα 1 λεμόνι, το ξύσμα λάδι ελαφρύ, για τηγάνισμα ζάχαρη άχνη, για […]

Διαφήμιση

Το τέλειο συνοδευτικό για το πρωινό σας, καθώς μπορούν να σερβιριστούν είτε σκέτες, είτε με γλυκούς συνδυασμούς, είτε με αλμυρές γεύσεις.

Υλικά (40-45 Μηλοτηγανίτες)
2 αυγά
230 g αλεύρι
2 κΓ. baking powder
200 g γάλα
3 κ.σ. ζάχαρη
μια τσιμπιά αλάτι
3 μήλα
1 λεμόνι, το ξύσμα
λάδι ελαφρύ, για τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μικρό μπωλ αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά: το αλεύρι, την baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Σε μετρίου μεγέθους μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα.

Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού.

Με γρήγορες κινήσεις καθαρίζουμε τα μήλα ένα-ένα και τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη, επάνω από το μπωλ ανάμειξης.

Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο χυλό, να μη μαυρίσουν.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μια λεπτή στρώση λαδιού -το οποίο ανανεώνουμε σε κάθε τηγανιά- και το αφήνουμε να ζεσταθεί, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, αλλά όχι να κάψει.
Όταν το λάδι ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα του χυλού περιμετρικά και σε απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε καλά από τη μια πλευρά και με μια σπάτουλα γυρίζουμε κι από την άλλη να ψηθούν και να χρυσίσουν.

Τις συγκεντρώνουμε σε πιατέλα διατηρώντας τις ζεστές (στο θάλαμο του φούρνου), μέχρι να τελειώσουμε όλο το μείγμα των Pancakes.

Τρώγονται ζεστές.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη+κανέλα, μέλι, maple syrup, σπιτικό γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα ή ό,τι άλλο μας αρέσει!

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο :i-gastronomie