Εύκολες πιτούλες χωρίς αλεύρι, μαγιά και βούτυρο. Είναι φοβερές με αλμυρή ή γλυκειά γέμιση.. - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Γλυκα

Εύκολες πιτούλες χωρίς αλεύρι, μαγιά και βούτυρο. Είναι φοβερές με αλμυρή ή γλυκειά γέμιση..

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Διαφήμιση

Υλικά
για 18 περίπου κομμάτια

3 κρόκοι αυγών
3 ασπράδια
175 γρ. τύπου Φιλαδέλφεια light η Cottage cheese
μπέικιν παουτερ 1 κ.γ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C βαθμούς

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα στα μισά ρίχνουμε λίγο αλάτι για να σφίξει καλά η μαρέγκα

Ανακατεύουμε τους κρόκους με το τυρί και το μπέικιν παουτερ

Προσθέτουμε την μαρέγκα και κυκλικά με προσοχή ανακατεύουμε μέχρι ενσωματωθεί με το τυρί και να γίνει ένας άφρατος χυλός

Παίρνουμε με ένα κουτάλι μια γερή δόση και τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στους 170C βαθμούς

Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε προσεχτικά

Τοποθετούμε σε μια πιτουλα ότι γέμιση θέλουμε και κλείνουμε με άλλη μια να γίνει σαν σάντουιτς

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Διαφήμιση
Διαφήμιση