Υλικά
250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
450 γρ. μπισκότα πτι μπερ αλεσμένα στο μούλτι σε πούδρα
500 γρ. καρυδόψιχα
200 γρ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.γλ. βανίλια
600 γρ. κουβερτούρα

Διαφήμιση

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα το μείγμα. Προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαργαρίνη, το κακάο, το μπισκότο, το κονιάκ, τη βανίλια και τέλος την καρυδόψιχα.

Τελειώνουμε το ζύμωμα των υλικών με το χέρι. Χωρίζουμε σε 4 κομμάτια το μείγμα και πλάθουμε σε ξεχωριστά ρολά. Τα τυλίγουμε σε μεμβράνη στρίβοντας τις άκρες σαν καραμελόχαρτο. Παγώνουμε τα ρολά για 1-1,5 ώρα στην κατάψυξη.

Διαφήμιση

Στη συνέχεια αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. με κοφτερό μαχαίρι και μία μία βουτάμε τις καριόκες στη λιωμένη κουβερτούρα.

Γυρίζουμε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών κι από την άλλη πλευρά. Αφήνουμε τις καριόκες σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα. Οι καριόκες διατηρούνται στο ψυγείο.

Tip

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το πτι μπερ και να φτιάξετε καριόκες με κέικ ή με παντεσπάνι, αρκεί να είναι μπαγιάτικο. Επίσης γιατί να μη δοκιμάσετε να παρασκευάσετε καριόκες με τσουρέκι ή μελομακάρονα.

Διαφήμιση

ΠΗΓΗ

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΠίτες στο τηγάνι… τηγανόπιτες εύκολες, νόστιμες της Κρήτης! Και γρήγορες!!
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με μπεσαμέλ και πικάντικη φέτα