Εύκολες και γρήγορες τηγανίτες σοκολάτας
Connect with us

Συνταγές

Εύκολες και γρήγορες τηγανίτες σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ (Συνταγή για 8 τηγανίτες σοκολάτας)

Διαφήμιση

50 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας τριμμένη ή τεμαχισμένη
320 ml γάλα
3 αυγά
2 κουταλιές ζάχαρη
150 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλιές κακάο μαγειρικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το μισό γάλα σε ένα δοχείο, αδειάζουμε την τριμμένη σοκολάτα, ζεσταίνουμε λίγο και αφήνουμε να λιώσει η σοκολάτα.Αφού χτυπήσουμε την ζάχαρη με τα αυγά έως γίνουν αφρός, ανακατεύουμε το κακάο με το αλεύρι.

Χρησιμοποιούμε ένα μίξερ χεριού για να ανακατέψουμε το γάλα με την σοκολάτα μαζί με το υπόλοιπο γάλα, το μίγμα του αλευριού και τα αυγά.Ανακατεύουμε έως ότου το μίγμα γίνει ομοιόμορφο και λείο χωρίς θρόμβους.Το αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά.

Αφήνουμε για λίγο ένα τηγάνι στην φωτιά να ζεσταθεί, κατόπιν αλοίφουμε το εσωτερικό του με λίγο βούτυρο.Ρίχνουμε περίπου το 1/8 της ζύμης στο τηγάνι και ψήνουμε.Μόλις η τηγανίτα αποκολλείται από το τηγάνι, την γυρίζουμε και ψήνουμε και πάλι για λίγο.Προσθέστε περίπου το ένα όγδοο της ζύμης και ψήστε. Μόλις μπορεί να αποκολληθεί από την κάτω πλευρά, γυρίζουμε την τηγανίτα και ψήνουμε πάλι με τον ίδιο τρόπο.

Διαφήμιση

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σερβίρονται κατά προτίμηση ζεστές, ή της αφήνουμε σκεπασμένες με ένα πανί κουζίνας στους 50 βαθμούς πριν τις σερβίρουμε.

Μπορούμε να προσθέσουμε επάνω τους ζάχαρη άχνη, ή κομπόστα ή βατόμουρα.

Εάν θέλουμε οι τηγανίτες μας να γίνουν με γέμιση, ή εάν θέλουμε να κάνουμε μία τάρτα από τις τηγανίτες της σοκολάτας, είναι καλό να χρησιμοποιήσουμε σαντιγύ, ή κρέμα από Μασκαρπόνη, μυζήθρα ή κρέμα.Οι τηγανίτες θα πρέπει πρώτα να κρυώσουν εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τάρτα, για να μην χυθεί η κρέμα έξω από αυτές.

photo credit

Διαφήμιση
×
Πάστα Σοκολάτα, Κόλαση!