Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Στελλα Βουτσα“Χρυσές Συνταγές“.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε πατάτεςπεριπου κιλο κοβουμε στα 4
τις βράζουμε με λίγο αλάτι ,ζάχαρη πιπέρι και 2 δαφνοφυλλα.αφου μαλακώσουν
Τις λιώνουμε με πιρούνι με λίγο λάδι κατά προτίμηση σπορελαιο.
προσθέτουμε πιπερι αλατι ανιθο ψιλοκομμένο,αφηνουμε να κρυώσουν.

Κρατάμε 2 ποτήρια ζουμί..απο αυτο που έβραζαν οι πατάτες,μολις αυτό φτάσει 45 βαθμούς ρίχνουμε μέσα 8 γρ μαγιά φακελάκι .αλάτι πιπερι και 2 κουταλιές σούπας σπορελαιο.
συμπληρωνουμε Αλευρι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ειναι σε σημείο για
νατοζυμωσουμε

Διαφήμιση

( περιπου 7 φλυτζανια αλεύρι ) ξεκουράζουμε την ζύμη για 10 λεπτά .μετα λαδωνουμε τα χέρια μας και ένα ταψί πολύ καλά ,πιάνουμε το ζυμάρι μες την χουφτα μας σαν να κάνουμε λουκουμάδες και κάνουμε μπαλάκια σαν το αυγο.τα αφήνουμε τα μπαλακια άλλα δέκα λεπτά να ξεκουραστούν.μετα τα ανοίγουμε στρογγυλά και βάζουμε γέμιση το κλείνουμε σαν όπως το πουγκί σε σχήμα βαρκούλα τα αφήνουμε αλλά 10 λεπτά και μετά πατάμε να γίνουν πιο πλατιά.τηγανιζουμε σε μέτρια φωτιά.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Στελλα Βουτσα“Χρυσές Συνταγές“.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΦτιάξε τη δική σου Σπιτική κρέμα βανίλια κάτι σαν άνθος αραβοσίτου
Επόμενο άρθροΣΠΙΤΙΤΟ ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ