Η Συνταγή είναι της κ. Maria Ntelimara – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”

Διαφήμιση

Υλικα:
Ενα και μισο κουτι ζαχαρουχο γαλα( το αλλο μισο το ειχα χρησιμοποιησει στον κορμο)
400 γρ καρυδα τριμενη
100 γρ βουτυρο

8 φυλλα κρουστας( ειχα πολιτικο κρουστας της alfa)

Διαφήμιση

Σιροπι
650 γρ ζαχαρη
350 γρ νερο
Μια κανελα
Μιση στυμενη λεμονοκουπα
Εβρασαν 5 λεπτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεψα γαλα και καρυδα
Εγινε μια ζυμη ,οχι σφιχτη

Βουτυρωνα ενα φυλλο,το διπλωνα στη μεση ,εβαζα γεμιση κατα μηκος ,βουτυρωνα και τυλιγα

Τελος εκοβα σε μικρα κοματια 5-6 σε καθε φυλλο,αναλογα πως τα θελουμε
Βγηκαν γυρω στα 50

Τα εβαλα σε βουτυρωμενο ταψι( 30 χ 38)
Τα βουτυρωσα απο πανω και τα εβαλα ψυγειο για μια ωρα.Μετα εψησα στους 200 αντιστασεις για περ μιση ωρα.

Τελος,εριξα το κρυο σιροπι
Τα δοκιμασα καυτα.Ηταν ονειρο

Εσεις μπορειτε να βαλετε δυο ζαχαρουχα με επιπλεον καρυδα ,για να αξιοποιησετε και τα τα 4 φυλλα που περισσευουν

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Maria Ntelimara – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΑπλή και γρήγορη συνταγή για αφράτους λουκουμάδες παραλίας (ντόνατς)
Επόμενο άρθροΘα σταματήσεις την δίαιτα! Εξαιρετική συνταγή για πάστα σοκολατίνα !