Εύκολα Πασχαλινά κουλουράκια
Connect with us

Μπισκοτα – Κουλουρια

Εύκολα Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά:

Διαφήμιση

250 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
Μισό φλυτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού βιολογικού, όχι κερωμένου
Ελάχιστο αλάτι
Μισό φλυτζάνι γάλα χλιαρό
Μισή κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 βανίλια
1/4 της κουταλιάς γλυκού μαστίχα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν παουντερ
700 γραμμάρια αλεύρι (αγοράστε αλεύρι ζέας για λιγότερη γλουτένη)
διάλυμα αυγού για το άλειμμα

Εκτέλεση:

1. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά στο μίξερ, απαλά

2. Προσθέστε τα αυγά ένα – ένα

Διαφήμιση

3. Προσθέστε το γάλα με τον χυμό, το ξύσμα και την μαστίχα

4. Σε άλλο σκεύος ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά με το αλεύρι

5. Τα προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου

6. Συνεχίζετε το ζύμωμα ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή αλλά να μην κολλάει στα χέρια

7. Αν δεν έχετε μίξερ ρομπότ, πάρτε ένα μίξερ χειρός

8. Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί τυλιγμένη σε ζελατίνα

9. Πλάθετε τα κουλουράκια σε κοτσιδούλες, να είναι πολύ λεπτά

10. Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί

11. Αφήνετε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν

12. Χτυπάτε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφετε τα κουλουράκια

13. Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς προθερμασμένου φούρνου για 10-13 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος

14. Βάζετε και ξαναβάζετε ταψιά να ψηθούν

15. Είναι πολύ καλό να τα διατηρήσετε σε γυάλινο σκεύος που κλείνει καλά

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.syntagesmekefi.gr

Διαφήμιση

×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!