Διαφήμιση

1. Πιτσάκια σε διάφορες γεύσεις 

Κόβετε σε στρογγυλά σχήματα τη ζύμη πίτσας, απλώνετε κέτσαπ, τυρί και φτιάχνετε μικρά πιτσάκια. Σε άλλα βάζετε από πάνω κομμένη πράσινη πιπεριά και ντοματίνια, σε άλλα κρεμμύδι λεπτοκομμένο και μικρό πικάντικο λουκάνικο, μανιτάρια και ρόκα

Μεζεδάκια για πάρτι: 10 ιδέες και συνταγές για finger food

2. Κρέπες με καπνιστό σολομό 

Διαφήμιση

Ανοίγετε τις κρέπες (που είτε θα τις έχετε πάρει έτοιμες, είτε θα τις ετοιμάσετε, δείτε τη συνταγή για κρέπες εδώ), αλείφετε με κρεμώδες τυρί, πασπαλίζετε με άνιθο, βάζετε λεπτά κομμάτια καπνιστού σολομού, ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού και τυλίγετε σε ρολάκια. Ίσως χρειαστεί να τα κόψετε στη μέση για να γίνουν μπουκίτσες και να σταθούν στην πιατέλα σας.

Μεζεδάκια για πάρτι: 10 ιδέες και συνταγές για finger food

3. Σουβλάκια με ντοματίνια, μοτσαρέλα, αλλαντικό

Εύκολη λύση για μεζεδάκια, περνώντας μέσα από μικρά σουβλάκια ένα ντοματίνι, ένα κομμάτι αλλαντικού (από ιταλικό σαλάμι, μπρεζάολα κλπ. μέχρι ελληνικά υπέροχα αλλαντικά) και ολοκληρώνετε με ένα κομματάκι στρογγυλής μοτσαρέλας. Αν θέλετε μπορείτε από πάνω να βάλετε μια κουταλιά πέστο που θα έχετε φτιάξει, ή απλώς λάδι και μαϊντανό. Να ξέρετε βέβαια πως με το πέστο και το λάδι, το finger food αυτό, τρώγεται πιο δύσκολα, αφού λερώνει, ενώ χωρίς αυτά… τα πράγματα είναι πιο εύκολα.

Μεζεδάκια για πάρτι: 10 ιδέες και συνταγές για finger food

4. Σουβλάκια με ελιά, ντοματίνια, μοτσαρέλα, πιπεριά

Μια άλλη παραλλαγή για το σουβλάκι, στο οποίο απλώς προσθέτετε ελιές (πράσινες και μαύρες), πίκλες, μικρές πιπεριές που θα βρείτε σε βαζάκια στα σούπερ μάρκετ, σαλάμι ή λουκάνικο σε κομμάτια.

Μεζεδάκια για πάρτι: 10 ιδέες και συνταγές για finger food

5.  Ταρτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λάδι τα κρεμμύδια μαζί με καστανή ζάχαρη για να καραμελώσουν, χαμηλώνοντας την θερμοκρασία κι ανακατεύοντας για να μην καούν. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ξίδι κι αν θέλουμε και εστραγκόν και μόλις ετοιμαστεί το μείγμα με ένα κουτάλι, το απλώνουμε σε κομμένα φύλλα σφολιάτας σε στρογγυλό σχήμα, με ένα μικρό κομματάκι τυρί από πάνω και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά!

Μεζεδάκια για πάρτι: 10 ιδέες και συνταγές για finger food

6. Λαχανάκια Βρυξελλών τυλιγμένα σε μπέικον 

Βράζετε τα λαχανάκια Βρυξελλών για λίγα λεπτά. Δεν πρέπει να γίνουν πολύ μαλακά, αλλά να “κρατάνε”. Μόλις είναι έτοιμα, ρίξτε τα σε ένα μπολ με παγάκια και παγωμένο νερό για να διατηρηθεί το έντονο πράσινο χρώμα τους. Έπειτα αφού έχετε ψήσει λωρίδες μπέικον, χωρίς λάδι, τυλίξτε μία λωρίδα σε κάθε λαχανάκι.

Μεζεδάκια για πάρτι: 10 ιδέες και συνταγές για finger food

7. Πεπόνι με προσούτο 

Κόψτε σε κομμάτια στρογγυλά ή τετράγωνα ένα πεπόνι (θα βρείτε σε καλά οπωροπωλεία αυτή την εποχή) και τυλίξτε γύρω από κάθε κομμάτι, ένα προσούτο. Μπορείτε να γαρνίρετε κάθε κομμάτι με ένα μικρό φυλλαράκι δυόσμο.

Μεζεδάκια για πάρτι: 10 ιδέες και συνταγές για finger food

8. Κεφτεδάκια με λιωμένο κίτρινο τυρί 

Φτιάχνετε κανονικά τα κεφτεδάκια σας (με κιμά, αυγό, λαδάκι, τριμμένη φρυγανιά, λίγη ντομάτα, καρότο ψιλοκομμένο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι) κι αφού τα τηγανίσετε, τα βάζετε για λίγα λεπτά στον φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία μαζί με μικρές φέτες κίτρινο τυρί που λιώνει από πάνω, τύπου τσένταρ.

Μεζεδάκια για πάρτι: 10 ιδέες και συνταγές για finger food

9. Γαριδούλες με σος 

Πανεύκολο finger food, αφού το μόνο που χρειάζεστε εδώ, είναι να βράσετε τις γαρίδες και να τις προσφέρετε με διάφορες σος στο πλάι. Σος έτοιμες που θα βρείτε στην αγορά, σος τύπου κοκτέηλ που μόνη μπορείτε να φτιάξετε ανακατεύοντας κέτσαπ, μαγιονέζα και λίγη μουστάρδα ή αν είναι μεγάλες οι γαρίδες, να τις τοποθετήσετε σε ένα μεγάλο μπολ κάθετα (σα να κρέμονται από το χείλος του μπολ) και να τις σερβίρετε με λίγο λεμόνι.

Μεζεδάκια για πάρτι: 10 ιδέες και συνταγές για finger food

Διαφήμιση

10. Γαρίδες πάνω σε αντίβ

Βράστε σε αλατισμένο νερό τις γαρίδες κι όταν ετοιμαστούν και κρυώσουν, κόψτε τις σε μικρά κομματάκια. Βάλτε σε ένα μπολ τα κομμάτια γαρίδας, μαζί με χυμό από λάιμ ή λεμόνι, ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι κι αφήστε αυτό το μείγμα στο ψυγείο σας για 1 ώρα τουλάχιστον. Όταν το βγάλετε από το ψυγείο, κόψτε ένα αβοκάντο σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε το απαλά μέσα στο μείγμα. Πάρτε από ένα φύλλο αντίβ και με ένα κουτάλι, βάλτε μέσα από το μείγμα σας. Ρίξτε από πάνω σουσάμι μαύρο!

ΠΗΓΗ

Διαφήμιση

View the discussion thread.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΤρουφάκια για μικρούς και μεγάλους με πτι-μπερ σε χρόνο ρεκόρ
Επόμενο άρθροΑυτές οι Πατάτες φούρνου είναι πιο νόστιμες και από τις τηγανητές