Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Κατάλληλα για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο

Υλικά:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ κοφτά μπεικιν μπαουτερ
75 γρ. πούδρα αμυγδάλου
150 γρ. ζάχαρη στεβιας (όχι σκόνη στεβιας) η κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. βούτυρο φρέσκο ανάλατο λιωμένο η μαργαρίνη λιωμένη
3 αυγά
150 γρ. αγελαδινό γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
250 γρ. κεράσια από κονσέρβα χωρίς τα κουκούτσια (αν έχουν τα αφαιρούμε)
2 βανίλιες

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C βαθμούς αέρα.

Σε ένα μπολ κοσκινιζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν μπαουτερ. Προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιας και το λιωμένο βούτυρο.

Χτυπάμε με το μίξερ, προσθέτουμε και τα αυγά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει το υλικό όπως η ζύμη του κέικ. Προσθέτουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε με μαριζ.

Ρίχνουμε με κουτάλι τη ζύμη σε θήκες χάρτινες η σιλικόνης για μάφινς.

Ψήνουμε στους 180C βαθμούς αέρα για 20 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα ξεφορμαρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”