Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 4 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου ¾ φλυτζανιού […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
¾ φλυτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά
¾ φλυτζανιού αλατισμένα φυστίκια Αιγίνης χωρίς κέλυφος
¾ κ.γ. κάρδαμο τριμμένο (εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε μοσχοκάρυδο ή κανέλα)
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, ενώ σταδιακά προσθέτουμε ένα προς ένα τα αυγά. Προσθέτουμε στο μίγμα τα φυστίκια, το κάρδαμο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά μας.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια με αλευρωμένα χέρια διαμορφώνουμε τη ζύμη σε ρολό περίπου 30 εκατοστών σε μήκος και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για περίπου 25 λεπτά περιστρέφοντας τη ζύμη για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Αφαιρούμε τη ζύμη από το φούρνο όταν γινεί ελαφρώς χρυσαφί και ενώ είναι ακόμα μαλακή. Την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και την κόβουμε σε φέτες 2 εκατοστών. Απλώνουμε τις φέτες στη λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο αφού χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία στους 130 oC για περίπου 30 λεπτά.

Αναποδογυρίζουμε τα κουλουράκια περίπου στα 15 λεπτά και τα βγάζουμε από το φούρνο όταν θα είναι τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα και τα αποθηκεύουμε σε κλειστό δοχείο.

photo credit themediterraneandish