Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ Για την ζύμη: 1 ποτήρι χλιαρό νερό 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1 κγ ζάχαρη 1 κγ αλάτι 2 κσ […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη:
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κγ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
2 κσ ελαιόλαδο
2,5 ποτήρια αλεύρι γοχ

Για την γέμιση:
Διάφορα τριμμένα τυριά (γίνονται πολύ νόστιμα και με σκέτο παραδοσιακό κασέρι)
Λίγο βούτυρο αγελάδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε και αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο, για μια ώρα περίπου. Ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο ζεστό είναι το σπίτι.

 

Όταν φουσκώσει, χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-5 ή και 6 κομμάτια (ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε τα πεϊνιρλί.) Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε χοντρό αυγοειδές φύλλο.

Απλώνουμε κατά μήκος στο κέντρο του φύλλου τα τυριά και διπλώνουμε τις άκρες από πάνω τους κλείνοντας τις άκρες.

Τα αφήνουμε να φουσκώσουν στο ταψί, όσο προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 150 βαθμούς με αέρα για μισή ώρα. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι καφτά, βάζουμε από ένα κομματάκι βούτυρο στο κάθε πεϊνιρλί.

Καλή επιτυχία !

Evi Dilav ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ