Εύκολα και νόστιμα καλτσόνε!!!
Connect with us

Συνταγές

Εύκολα και νόστιμα καλτσόνε!!!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Διαφήμιση

Υλικά

για την ζύμη
-500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-300ml χλιαρό νερό
-50ml ελαιόλαδο
-1κτσ. ζάχαρη
-1 φακελάκι ξερή μαγιά (9gr)

για την γέμιση
-400-500gr τυρί gouda τριμμένο
-8 φέτες μπέικον
-4 φέτες ζαμπόν
-1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
-1/2 κούπα σάλτσα ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε την παρασκευή των καλτσόνε, ρίχνοντας σε μία λεκάνη το αλεύρι, τη ζάχαρι, τη μαγιά και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο από το λάδι, και το χλιαρό νερό ανακατεύοντας. Ετσι φτιάχνουμε τη ζύμη μας.

Διαφήμιση

Θα σκεπάσουμε τη λεκάνη με την ζύμη με μία πετσέτα και θα την αφήσουμε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα έως 45 λεπτά.

Μετά, βγάζουμε τη ζύμη από τη λεκάνη και την απλώνουμε στο τραπέζι. Ανάλογα με το πόσα καλτσόνε θέλουμε να φτιάξουμε, θα μοιράσουμε την ζύμη αντίστοιχα. Ετσι για 4 καλτσόνε θα χωρίσουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη.

Το επόμενο βήμα είναι να ανοίξουμε λίγο τη ζύμη είτε με τα χέρια είτε με τον πλάστη.

Απλώνουμε τώρα στην μισή επιφάνεια της ζύμης, σάλτσα ντομάτας, τυρί τριμμένο, μπέηκον, ζαμπόν, πιπεριές πράσινες και κόκκινες, φέτες ντομάτας, αλάτι, ρίγανη και στο τέλος λίγο ακόμα τυρί.

Κλείνουμε τη ζύμη, διπλώνοντας το υπόλοιπο μισό, γυρίζοντας και τις άκρες προσεκτικά ώστε να μην βγεί έξω η γέμιση.

Σε μία λαμαρίνα ψησίματος, θα ρίξουμε το υπόλοιπο λάδι και θα το απλώσουμε λαδώνοντας καλά τη λαμαρίνα. Θα βάλουμε τα δύο καλτσόνε και με ένα πινέλο θα τα λαδώσουμε ελαφρώς.

Τέλος, θα βάλουμε τη λαμαρίνα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Ακόμα καλύτερα θα είναι εάν ο φούρνος σας έχει συνδυασμό ταυτόχρονα, αντιστάσεων και αέρα.

Μετά και το ψήσιμο, η συνταγή είναι έτοιμη.

Καλή σας απόλαυση!

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!