Εύκολα και με λίγα υλικά, νόστιμα ελιοπιτάκια
Connect with us

Ορεκτικα

Εύκολα και με λίγα υλικά, νόστιμα ελιοπιτάκια

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Διαφήμιση

Υλικά:
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (η δική μου ήτανε 55 γραμμάρια)
1 ποτήρι γάλα η χυμό πορτοκαλιού για να γίνουν νηστίσιμα
Αλεύρι για όλες της χρήσεις όσο πάρει για να γίνει ζύμη που δεν κολλά στα χέρια μας όχι σφιχτή
1 ποτήρι (οχι μεγάλο) ελιές καθαρισμένες και κομμένες (υπάρχει σε κονσέρβα στα σούπερ την οποία στραγγίζουμε)
Λίγο αλάτι
Λίγο δυόσμο ξερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτουμε ολα τα υγρά υλικά της ζύμης σε ένα μπολ ανάμειξης και τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε, το αλάτι, το δυόσμο, τις ελιές και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε αλεύρι όσο σηκώσει η ζύμη.

Θέλουμε να μην κολλά στα χέρια και να μην είναι σφιχτή αλλά αφράτη.

Βγάζουμε μπουκιές όσο ένα καρύδι μεγάλο και ακουμπάμε σε λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε στον καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180C βαθμούς αέρα μέχρι να ροδίσουν.

Μυστικά:
Κάνουμε και γλυκειά γεμίση με σταφίδες μέλι και κανελα, η με μηλα. Όπως και με ζαμπόν κασέρι η φέτα και χαλούμι.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!