Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ: 1 φλιτζάνι γιαούρτι 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 1 αυγό 1/3 κούπας λάδι 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 250 γρ τυρί  φέτα  τριμμένη 100 γρ κεφαλογραβιέρα  τριμμένη 2 και 1/2  φλιτζάνια αλεύρι για  όλες  της  χρήσεις 1/2 φλιτζάνι αλεύρι κίτρινο σταρένιο (προαιρετικά αν δεν θέλουμε  βάζουμε όλη την ποσότητα  αλεύρι για όλες τις […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 αυγό
1/3 κούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
250 γρ τυρί  φέτα  τριμμένη
100 γρ κεφαλογραβιέρα  τριμμένη
2 και 1/2  φλιτζάνια αλεύρι για  όλες  της  χρήσεις
1/2 φλιτζάνι αλεύρι κίτρινο σταρένιο (προαιρετικά αν δεν θέλουμε  βάζουμε όλη την ποσότητα  αλεύρι για όλες τις χρήσεις )
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγη πάπρικα (προαιρετικά )
σουσάμι
λίγο γάλα για  το τέλος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Σε ένα  μπόλ  βάζουμε  το γιαούρτι και την σόδα να σβήσει. Προσθέτουμε  το αυγό, το λάδι, το αλάτι και την φέτα τριμμένη και την κεφαλογραβιέρα τριμμένη .Τέλος  ρίχνουμε  το  κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε τη ζύμη.
  • Η ζύμη να είναι ελαφρώς κολλώδες.Αν είναι απαραίτητο,προσθέτουμε1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι  αλλά όχι περισσότερο.Αφήνουμε  λίγο 30 λεπτά να  ξεκουραστεί η ζύμη  μας ..
  • Βάζουμε στο ταψί χαρτί ψησίματος.
  •  Με τα χέρια μας παίρνουμε ένα  κομμάτι της ζύμης και  με  τα δάχτυλά  μας  διαμορφώνουμε   το σχήμα από τα τυροπιτάκια μας .Με ένα πινέλο αλείφουμε τα τυροπιτάκια μας  με το γάλα και μετά  τα πασπαλίζουμε  με  σουσάμι για  να κολλήσει .
  • Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 230 βαθμούς.
  • Ψήνουμε 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν .
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : plathozymarakia
Διαφήμιση