Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο Βηρυτού
2 φλιτζανες του τσαγιού καρύδια
1/2 φλιτζανα του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό γαρίφαλο τριμμένο
1 κουταλάκι κοφτό μαστίχα σκόνη
1 σακουλάκι σουσάμι καβουρδισμενο 200 γρ
200 γρ φρέσκο βούτυρο χύμα λυόμενο από αιγοπρόβατα

ΣΙΡΟΠΙ
2 φλιτζανες του τσαγιού νερό
3 φλιτζανες του τσαγιού ζάχαρη όχι πολύ καλά γεμάτες
3 κουταλιές σούπας μέλι
Χυμό από σχεδόν μισό λεμόνι
1/2 λεμονόκουπα στημένη.

Δες και αυτό!
Αλμυρά μάφινς με κολοκυθάκι & καρότο (σχολικό κολατσιό)- video

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα θρυμματίστε τα καρύδια στο μουλτι,Όχι κ πάρα πολύ,αφήστε και μερικά κομματάκια μέσα ανακατέψτε τα καρύδια με την τριμμένη φρυγανιά και τα μυρωδικά.

Παίρνετε ένα ένα φύλλο και το διπλώνετε στην μέση

Ρίχνετε από το μείγμα να πάει παντού και τυλίγεται με τα χέρια σας ομοιόμορφα και όσο μπορειτε σφιχτά,Κόβετε το μπακλαβαδακι στα δυο και τοποθετείτε στο ταψί…

Τελος όταν τελειώσετε καίτε καλά το βούτυρο και το ρίχνετε επάνω στα μπακλαβαδακια να πάει παντού και αφήνετε μέχρι να απορροφηθεί τελείως το βούτυρο….

Δες και αυτό!
Γιορτινός και παραδοσιακός Μπακλαβάς με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Έχετε προθερμασμένο τον φούρνο και ψήνεται για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς σε αντισταστασεις …..Τελος έχετε βράσει τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά..

Ρίχνετε ζεστό σιρόπι σε ζεστό μπακλαβά ΟΧΙ καυτά αλλά ζεστά….Αφήστε τον μπακλαβά να ρουφήξει όλο το σιρόπι του και φυλάξτε σε μεταλλικό σκεύος.

Δες και αυτό!
Τυρόπιτες κουρου!!!

Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση