Διαφήμιση

Υλικά για την ζύμη

  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 250 ml γάλα χλιαρό
  • 2 αυγά θερμοκρασίας δωματίου
  • 2 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μάγια σκόνη
  • 1 βανίλια λίγο αλάτι
  • ξύσμα ενός λεμονιού

Για την γέμιση

  • 1 φακελάκι γκαρνί χτυπημένο!

Για το σιρόπι

Διαφήμιση
  • 2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2  1/2 φλιντζάνι τσαγιού νερό
  • 1 βανίλια 1 φλιντζανάκι του καφέ λικέρ

 

Εκτέλεση

Χτυπάω την γκαρνί και την τοποθετώ  στο ψυγείο!

Σε ένα μπολ ρίχνω το γάλα, την ζάχαρη και την μάγια και τα ανακατεύω!

Πρόσθετων τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, το ξύσμα και την βανίλια!

Αδειάζω το μίγμα στα λαδωμένα φαρμάκια και ψήνω στους 170 βαθμούς 30 λεπτά!

Βράζω το σιρόπι 3 λεπτά!

Βουτάω τα χλιαρά μπαμπαδάκια στο ζεστό σιρόπι!

Τα βάζω στην πιατέλα και  τα γεμίζω με σαντιγί και αλείφω την επιφάνεια με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με λίγο λικέρ!

Τα διακοσμώ με σαντιγί κεράσι και φιστίκι!!!

Διαφήμιση

ΠΗΓΗ

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μήλα και κανέλα
Επόμενο άρθροΠώς να μειώσετε την πρησμένη κοιλιά σε 60 δευτερόλεπτα, με αυτήν την απλή συνταγή