Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Εντυπωσιακά και νόστιμα κεράσματα..

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
Τα υλικά είναι για έξι ποτηράκια
1 κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια + το ανάλογο γάλα
1/2 Κ γ μαστίχα σκόνη
1 φακ γκαρνί + το ανάλογο γάλα
Λίγο τριμμένο αμύγδαλο κερασάκια γλασέ

Σιρόπι
1/2 ποτ ζάχαρη
1/2 ποτ νερο
1 φλούδα λεμόνι
Τα βράζουμε 4 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνουμε να κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες. Λιγο πριν αρχισει να πηζει προσθετουμε 1/2 κ γ μαστιχα. Την βάζουμε σε χαμηλό ταψάκι την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε το γκαρνί με το γάλα σε σαντιγί και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιησουμε.

Μοιράζουμε στα ποτηράκια από ένα δίσκο τσουρέκι τα σιροπιάζουμε προσθέτουμε την κρέμα και από επάνω σαντιγί.

Γαρνίρουμε με κερασάκι γλασε και τριμμένο αμύγδαλο

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΓευστικό και λαχταριστό κοτόπουλο στιφάδο στην γάστρα
Επόμενο άρθροΩραία συνταγή για μηλόπιτα, με ξεχωριστή γεύση και εμφάνιση