Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η εκτέλεση της συνταγής είναι της κ. Sophia Kokkinidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Υλικά: 130 γρ. ηλιέλαιο 370 γρ. […]

Διαφήμιση

Η εκτέλεση της συνταγής είναι της κ. Sophia Kokkinidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά:
130 γρ. ηλιέλαιο
370 γρ. νερό
350 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας ξύδι
6 κουτ. σούπας κακάο
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 βανιλίνη
450 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι γλυκού σόδα

για γλάσο:
80 γρ. Κακάο
220 γρ. Ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
120 γρ. χυμό πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, το νερό, τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι, το κακάο, το αλάτι, τη βανίλια, το αλεύρι, τη σόδα. Ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα την οποία έχουμε λαδώσει ελαφρά και πασπαλίσει με κακάο. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 5 λεπτά. .. Ξεφορμάρουμε σε σχάρα, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε με το γλάσο.

Έγινε ανοίγω τρυπούλες με ένα καλαμάκι για να μπει και μέσα το γλάσο. Για το γλάσο…ανακατεύουμε σε ένα μπολ καλά τα υλικά με ένα σύρμα κι είναι έτοιμο.

Η εκτέλεση της συνταγής είναι της κ. Sophia Kokkinidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.