ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ, ΓΕΥΣΤΙΚΑ, ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΙΧΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΦΕΤΑ - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Γρηγορες Συνταγες

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ, ΓΕΥΣΤΙΚΑ, ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΙΧΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΦΕΤΑ

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tzeni Tsanaktsidou‎ – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλο αλευρι,
2 ποτηρια νερου νερο χλιαρο,
4 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
4 κουταλιες της σουπας ξυδι,
1 κουταλακι του γλυκου μαγια ξερη,
200 γραμμαρια βιταμ λιωμενο,
100 γραμμαρια σπορελαιο,
400 γραμμαρια τριμμενη φετα,
1 κουταλακι του γλυκου αλατι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στην λεκανη 700 γραμμαρια.αλευρι

Διαφήμιση

Ανοιγουμε μια λακουβιτσα και ριχνουμε το λαδι,το ξυδι,την μαγια, το νερο ζυμωνουμε συνεχιζουμε ριχνουμε το αλατι και λιγο λιγο το υπολοιπο αλευρι

Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο μας και την κοβουμε κομματια 8!Αυτα τα κομματια τα κανουμε μπαλιτσες

Αυτες τις μπαλιτσες τις ανοιγουμε μικρα φυλλαρακια

Αυτα τα φυλλαρακια ανα δυο δηλαδη βαζουμε το ενα φυλλαρακι κατω το βουτυρωνουμε και βαζουμε πανω του το αλλο και το ανοιγουμε ενα λεπτο φυλλο

Βαζουμε στην ακρη φετα και ρολαροντας το δυο φορες το κοβουμε το στριφογυριζουμε του δινουμε το σχεδιο σαλιγκαριου και τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι

Και συνεχιζουμε απο κει που κοβουμε το πρωτο βαζουμε ξανα φετα και κανουμε το ιδιο

Οταν τελειωσουμε με ολα τα βουτυρωνουμε καλσ με το μιγμα βουτυρο-λαδι που εχουμε στο μπολ ανακατεμενα και τα τοποθετουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους μεχρι να κοκκινησουν καλα

Οταν τα βγαζουμε τα ραντιζουμε κστευθειαν με νερο και τα σκεπαζουμε με πετσετα κουζινας

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tzeni Tsanaktsidou‎ “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Διαφήμιση