Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά Μισό κιλό μαλακό αλεύρι Μία πρέζα αλάτι Ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό Τρεις κουταλιές λάδι Λάδι για τηγάνισμα Κρητικό τυρί για το σερβίρισμα Εκτέλεση Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, το λάδι και το αλάτι. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μία ώρα περίπου. (κάνουμε και ένα σταυρό στη μέση […]

Διαφήμιση

Υλικά
Μισό κιλό μαλακό αλεύρι
Μία πρέζα αλάτι
Ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό
Τρεις κουταλιές λάδι
Λάδι για τηγάνισμα
Κρητικό τυρί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, το λάδι και το αλάτι.

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μία ώρα περίπου. (κάνουμε και ένα σταυρό στη μέση για τον Άγιο)

Χωρίζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα. Έπειτα κόβουμε το κάθε φύλλο, πρώτα σε λωρίδες πλάτους δύο εκατοστών περίπου και μετά σε τετραγωνάκια.

Βράζουμε τα μισά από αυτά σε αλατισμένο νερό. Τα υπόλοιπα τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι .

Στη συνέχεια, αφού σουρώσουμε τα βραστά (αφήνουμε όμως λίγο ζουμάκι) , τα σερβίρουμε και βάζουμε από πάνω τα τηγανιτά. Το μαγκίρι πρέπει να είναι λίγο ζουμερό και το σερβίρουμε με μπόλικο τυρί!
iscreta

Δείτε επίσης  ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ
Διαφήμιση