Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

ΥΛΙΚΑ:
2 ποτηρια νερου γαλα φρεσκο χλιαρο,
2 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
2 φακελακια μαγια ξερη,
1 ποτηρι νερου σπορελαιο,
1 κουταλακι του γλυκου.αλατι,
2 κουταλιες της σουπας.βουτυρο,
αλευρι τοσο οσο να επιφερουμε αφρατη ζυμη

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε.στο μπολ το γαλα.χλιαρο,τις μαγιες και την ζαχαρη

Τα ανακατευουμε με συρμα

Συνεχιζουμε.ριχνουμε το σπορελαιο, το βουτυρο και το αλατι και ανακατευουμε με συρμα

Ριχνουμε 2 ποτηρια νερου αλευρι και ανακατευουμε με.συρμα

Συνεχιζουμε ριχνουμε σιγα σιγα αλευρι και ζυμωνουμε θελουμε αφρατη ζυμη

Στην συνεχεια την σκεπαζουμε.για 1 ωρα!Συνεχιζουμε τοποθετουμε την ζυμη σε αλευρωμενο παγκο και την κοβουμε σε.4 κομματια

Αυτα τα κομματια τα κανουμε μπαλες!Αυτες τις μπαλες τις ανοιγουμε φυλλα.τετραγωνα

Τα κοβουμε το καθενα στην μεση

Τα κοβουμε απο πανω σε λωριδες και τοποθετουμε στην ακρη τους κασερι,μορταδελα και τα κλεινουμε και τα τοποθετουμε σε λαδωμενο ταψι

Τα σκεπαζουμε για 1 ωρα

Τελος τα αλείφουμε με κροκο αυγου και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησουν καλα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou“ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠολύ ωραία αφράτα και λαχταριστά τσουρέκια
Επόμενο άρθροΠαπουτσάκια σπιτικά που θα γλύφεις και τα δάχτυλά σου