Εργολάβοι ή αμυγδαλωτά....... τα γλυκάκια της χαράς, του καφέ και της λιγούρας!
Connect with us

Συνταγές

Εργολάβοι ή αμυγδαλωτά……. τα γλυκάκια της χαράς, του καφέ και της λιγούρας!

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tzela Antonopoulou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Υλικά
400 γρ αμύγδαλόψιχα ωμή χωρίς φλούδα
230 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
3-4 σταγόνες εσανς πικραμυγδαλο( υπάρχει στα σούπερ μάρκετ) ή
1 κ.σ λικέρ αμαρετο
100 γρ αμυγαλο φίλε ώμο
3 μεγάλα αβγά ( μόνο το ασπράδι)
Μια πρέζα αλάτι

Εκτελεση
Αλεθουμε την αμυγδαλόψιχα στο μούλτι σε δύο δόσεις , με λίγη κάθε φορά ζάχαρη από τη δοσολογία της συνταγής , μεχρι να γίνουν σκόνη.
Βάζουμε την αμυγδαλόψιχα σε μία λεκανίτσα ζυμώματος και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε καλά το αμύγδαλο να διαλυθούν οι σβόλοι.
Προσθέτουμε την εσάνς πικραμύγδαλου (ή το λικέρ αναλόγως τι θα προτιμήσετε) και ανακατεύουμε.

Η εσανς αναδυκνυει πολύ το άρωμα του αμύγδαλου.
Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι να γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα.

Διαφήμιση

Ενσωματώνουμε με μία μαρίζ σταδιακά τη μαρέγκα μου μέσα στην αμυγδαλόψιχα.
Το μείγμα που θα προκύψει θα είναι ελαφρά κολλώδες αλλά θα μπορεί να πλάθεται.

Πλάθουμε μπισκοτάκια περίπου 8 εκατοστά.
Τα περνάμε από το αμύγδαλο φίλε και τα τοποθετουμε στο ταψί μου πάνω σε λαδόκολλα.

Ψήνουμε τους εργολάβους στους 160 βαθμούς στο αερόθερμο για 20 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο σας ή μέχρι να χρυσαφισουν.
Μην τα παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν…. θέλουμε να είναι γλασερα μέσα και τραγανά απέξω.

Φυλάμε σε δοχείο που κλείνει.

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tzela Antonopoulou‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση