Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. AntzelaSpiros Athanasiou – “OI ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ” Παραδοσιακός σιταρένιος ασουρές με τη λεπτή γεύση ή […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. AntzelaSpiros Athanasiou – “OI ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

Παραδοσιακός σιταρένιος ασουρές με τη λεπτή γεύση ή αλλιώς ο χυλός που φτιάχνεται στο έθιμο του εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας. Πολύ νόστιμος ζωμός που μπορεί να αρωματιστεί με διάφορους τρόπους.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μισό κιλό σιτάρι , ώστε να μουλιάσει μια μέρα στο νερό.
Ύστερα το βράζουμε και σταδιακά προσθέτουμε νερό όταν το χρειαστεί γιατί δεν θέλουμε να το σουρώνουμε αλλά να χυλώσει.

Αφού έχει βράσει κι έχει λίγο ζουμάκι ακόμα ρίχνουμε 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη και σταφίδες όσες θέλουμε από 1 έως 2 φλυτζάνια τσαγιού ξανθές.

Ανακατεύουμε  συχνά γιατί κολλάει μέχρι να χυλώσει.

Όταν κρυώσει ρίχνουμε και 1 κούπα καρύδια.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Με κανελογαρύφαλλα κύμινο και τις σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ.

Με καβουρντισμένο σουσάμι και κανέλα .

Η Συνταγή είναι από κ. AntzelaSpiros Athanasiou“OI ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”