Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Βάσω Βελή-Μανούκα – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης” ΥΛΙΚΑ 350γρ πουρέ πατάτας (βρασμένες λιωμένες πατάτες, όχι […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Βάσω Βελή-Μανούκα – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”

ΥΛΙΚΑ
350γρ πουρέ πατάτας (βρασμένες λιωμένες πατάτες, όχι σκόνη από κουτί)
3 αυγά,
3/4 κούπας λάδι,
350γρ αλεύρι,
250γρ ζάχαρη,
150γρ βούτυρο,
ένα φακελάκι μπαίκιν,
βερίκοκα,
κανέλα και
ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα κι ανακατεύουμε ελαφρά.

Αφρατεύουμε πολύ καλά τον πουρέ μαζί με την ζάχαρη, ρίχνουμε στην συνέχεια το μαλακωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι μας, προσθέτουμε ένα ένα και τα αυγά και το λάδι, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι, στο τέλος προσθέτουμε και το μπαίκιν.

Στρώνουμε τον χυλό στο ταψί μας που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και στρώνουμε ομοιόμορφα με την μαριζ.

Απλώνουμε από πάνω τα βερίκοκα με το κομμένο μέρος από πάνω.

Σε αυτό το σημείο οι Μαγιορκέζοι κάνουν άλλη μια τσαχπινιά.. και αυτό βασικά εκτός απ τον πουρέ είναι η ιδιαιτερότητα αυτού του γλυκού.. προσθέτουν μέσα στο κάθε βερίκοκο ένα κομματάκι sobrasada, που είναι ένα είδος λουκάνικου με πολλά μυρωδικά, κυρίως με πάπρικα και κανέλα ή αν δεν υπάρχει sobrasada βάζουν λίγο λαρδί το οποίο ενισχύει με το λίπος του το ψήσιμο του βερίκοκου και ισοσκελίζει και την οξύτητα του φρούτου όταν τα βερίκοκα είναι λίγο ξινούλια..

εγώ σήμερα δεν έβαλα γιατί την πρώτη φορά που το είχα κάνει αν και η γεύση δένει καλά, ξένισε λίγο την οικογένεια οπότε και το παραλείπω.. αν δεν έχουμε λαρδί βέβαια ή λουκάνικο μπορούμε να βάλουμε ένα κομματάκι μπέικον, όσοι επιλέξουμε αυτή την εκδοχή.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει κι όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη

Η Συνταγή είναι της κ. Βάσω Βελή-Μανούκα – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”