Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Γεωργια Πεππε-Μητσιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα πέννες ριγέ
τις βράζω για 5 λεπτά μόνο να κρατάνε αρκετά.
Τις σουρώνουμε και βάζουμε μια κ/σ βιτάμ αλατοπίπερο και δύο αυγά ελαφρώς χτυπημένα και μιξ τυριών τριμμένα..

Για τον κιμά
1. 200 γρ κιμα μοσχάρι ,
ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ,
1κ/σ ντομάτα πελτέ,
ντοματοχυμό μπαχάρια,
αλατοπίπερο,
ένα κύβο, συμπληρώνουμε νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει ο κιμάς και να πήξει η σάλτσα.

Διαφήμιση

Για την μπεσαμελ
1κ/σ φυτική φυτίνη 15 κ/σ αλεύρι
1 και μισό λίτρο γάλα. 3 αυγά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη φυτίνη να λιώσει και ρίχνουμε το γάλα μόλις ζεσταθεί ελαφρώς προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη σβολιασει.

Οταν γίνει μια ωραία βελούδινη κρέμα προσθέτουμε αλατοπιπερο μοσχοκάρυδο και αφού την αφήσουμε λίγο να κρυώσει βάζουμε και τα αυγά χτυπώντας λίγο με το μίξερ.

Βάζουμε τις μισές πένες στο ταψί και ρίχνουμε τυριά μιξ τριμμένα όλο τον κιμά τις υπόλοιπες πένες τυρί και την μπεσαμέλ και από πάνω τρίβουμε ρεγκάτο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40-50 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Γεωργια Πεππε-Μητσιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΜηλόπιτα τάρτα, τριφτή, χωρίς πλάστη, έτοιμη σε 5′
Επόμενο άρθροΠολύ λαχταριστά σούπερ μπαμπαδάκια