Εξαιρετικό αφράτο κέικ πορτοκαλιού με σταφίδες
Connect with us

Γλυκα

Εξαιρετικό αφράτο κέικ πορτοκαλιού με σταφίδες

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ:

6 αυγα,
1 ποτηρι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,
1 ποτηρι σπορελαιο,
3 ποτηρι και ακομη ενα μισο αλευρι,
2 πορτοκαλια το ξυσμα τους
1 ποτηρι ζαχαρη και ακομα ενα μισο ζαχαρη
1 βανιλια,
1 μπεικιν παουντερ(φακελακι)
150 γραμμαρια σταφιδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να αφρισουν να σκεκεται το μιγμα

Προσθετουμε το χυμο,το σπορελαιο, και το αλευρι με το μπεικιν και την βανιλια σιγα σιγα

Σταματαμε το μιξερ!Λαδωνουμε και αλευρωνουμε το ταψι μας και τοποθετουμε το μισο μιγμα

Στο υπολοιπο μιγμα ριχνουμε τις σταφιδες αφου προηγουμενως τις εχουμε.ανακατεψει με 4 κουταλιες αλευρι και το ξυσμα

Τοποθετουμε το μιγμα πανω στο υπολοιπο στο ταψι και το χτυπαμε λιγο να ισιωσει

Και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 1 ωρα φυσικα τον φουρνο του καθενος

Ελέγχουμε με ξυλακι απο σουβλακι εαν ψηθηκε στο εσωτερικο τρυπωντας το

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!