Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Η δόση αυτή βγάζει 35 ταρτακια…

Μπορείτε να δοκιμασετε να ανακατέψετε την σαντιγί κ με λίγο κρέμα πατισερι, απλά όνειρο!

Διαφήμιση

Υλικά
220 gr Βιταμ με βούτυρο (το αφήνουμε 5 λεπτά έξω πριν το χρησιμοποιήσουμε )
100 gr άχνη ζάχαρη
25 gr γάλα
1 αυγό μεσαιο
400 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ μπεικιν παουντερ κοφτό
2 βανίλιες

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη.

προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και ανακατεύουμε…

Αλλάζουμε το εξάρτημα του μίξερ και βάζουμε το γάντζο.

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν…

Η ζύμη θα είναι Πολύ μαλακή για να τη βγάλουμε πιο εύκολα απο τον κάδο ρίχνουμε λίγο αλεύρι στα χέρια μας!

Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει για τουλάχιστον 1 ώρα…

Αλευρωνουμε τον πάγκο μας, Ανοίγουµε τη ζύμη σε φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε σε ταρτακια…

Τα Παίρνουμε και τα απλώνουμε σε θήκες μάφιν από την ανάποδη πλευρά…

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αερα στους 170° για 13 λεπτά περιπου…

Για την γέμιση…
2 φακ. Garni βανίλια
400 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
Γλυκό του κουταλιού κεράσι με το σιρόπι του

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΦοβερά μελομακάρονα με άρωμα μανταρινιού
Επόμενο άρθροΕύκολο και αφράτο Κέικ με αμύγδαλα, σοκολάτα και Κάστανο που κάνει τρομερή διάφορα στην γεύση