Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

ΥΛΙΚΑ:
5 αυγα.
1 ποτηρι ζαχαρη.
1 ποτηρι καρυδια ψιλοκομμενα.
1 και μισο ποτηρι αλευρι για ολες της χρησεις.
1 φακελακι μπεικιν παουντερ.
1 βανιλια.
1 κουταλακι του γλυκου κανελα
μισο κουταλακι του γλυκου γαρυφαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν

Διαφήμιση

Ανακατευουμε σε μπολ τα υπολοιπα υλικα και τα ριχνουμε απαλα και ανακατευουμε απαλα το μιγμα

Τοποθετουμε το μιγμα στην λαδοκολα στο ταψι μας(30) και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για 45 λεπτα φυσικα τον φουρνο

ΣΙΡΟΠΙ
Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη και μισο λεμονι το χυμο του για 3 λεπτα

Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο,ζεστο σιροπι

ΚΡΕΜΑ:
ΥΛΙΚΑ:

1 λιτρο γαλα,
1 φλυντζανι τσαγιου ζαχαρη,
4 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιες της σουπας αλευρι,
2 κροκους αυγων,
2 κουταλιες της σουπας βουτυρο,
1.βανιλια
1 κουπα σαντιγυ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε το γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει ριχνουμε το κορν φλαουρ με το αλευρι αφου το εχουμε διαλυσει με λιγο απο το ζεστο γαλα ανακατευουμε οταν πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε τους κροκους με γρηγορη κινηση να μην ψηθουν το βουτυρο,την βανιλια

Οταν κρυωσει καλα η κρεμα την χτυπαμε να αφρατεψει καινπροσθετουμε απαλα την σαντιγυ και τοποθετουμε την κρεμα πανω στο κρυο γλυκο!Απανω βαζουμε καρυδι,κανελα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΜοσχομυριστό λικέρ πορτοκάλι με όμορφο χρώμα
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο! Κάτι γρήγορο και νόστιμο για όλες τις ώρες!