Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά :
μια φυτική σαντιγί (το μεταλλικό κουτί),
ένα γάλα εβαπορέ,
ένα γάλα ζαχαρούχο,
δύο κουταλιές μέλι,
μισό σφηνάκι λικέρ

Για τα καρύδια :
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμενα, μισό φλιτζάνι μέλι
Έξτρα μέλι (1/4 το φλιτζανιού) μαζί με ένα κουταλάκι λικέρ ανακατεμένο

Σε τηγανάκι βάζουμε το μέλι με τα καρύδια να καραμελώσουν.

Τα απλώνουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν

Χτυπάμε την σαντιγί με το μέλι. Προσθέτουμε το εβαπορέ και χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να αφρατεψει.

Τέλος ρίχνουμε το ζαχαρούχο με το λικέρ

Βάζουμε στην κατάψυξη και χτυπάμε άλλες δύο φορές ανά μισή ώρα.

Μετά το τελευταίο χτύπημα ρίχνουμε τα καραμελωμένα καρύδια (τα έχουμε σπάσει σε μικρά κομμάτια)

Γαρνίρουμε με μέλι και καρύδια

Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΧοντρομενούδελο Πελοποννήσου ! Άκρως καλοκαιρινό φαγητό που τρώγεται δροσερό !
Επόμενο άρθροΨωμάκι Ζυμωτό, ζεστό – ζεστό!