Υλικά

  • 300 gr. πορτσίνι ή μανιτάρια εμπορίου.
  • 400 gr. ή 4 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 150 gr. ή 2 καρότα σε κύβους
  • 60 gr. ή 1-2 κοκ. πιπεριά σε φέτες
  • 70 gr. ή 1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 220 gr. ή 1 φλιτζ. τοματοχυμό
  • 30-40 gr. ή χυμό από 1 λεμόνι
  • 100 gr. ή ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για να ετοιμάσω τη συνταγή ξεκινώ συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά, καθαρίζω από τυχόν βρώμες τα μανιτάρια με ένα πινέλο ή με ένα καθαρό πανάκι, τα μεγάλα τα κόβω στα 4 ή στα 2 ενώ τα μικρά τα αφήνω όπως είναι σε τεμάχια μεγέθους μπουκιάς.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Ρίχνω τα μανιτάρια, τις πατάτες, τη πιπεριά, το καρότο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 7 λεπτά.
  4. Προσθέτω, τη ντομάτα, το σκόρδο, το λεμόνι, τη δάφνη, το θυμάρι, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Καλύπτω με νερό, ίσα να σκεπάζει τα υλικά.
  5. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνω τη θερμοκρασία και σιγοβράζω για 30 λεπτά περίπου.

secretfoodrecipes

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΑφράτη σπιτική πεντανόστιμη και Πικάντικη πίτσα με Πεπερόνι
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμη κρεατόπιτα με πλούσια γέμιση από μπεσαμελ και μπέικον