Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Voula Damala – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

ΥΛΙΚΑ
1 κουπα σπορελαιο
1 κουπα ζαχαρη
2 κεσεδακια γιαουρτια στραγγιστα
1/2 κουπα χυμο ροδακινου (εβαλα amita)
1κουτ γλυκου σοδα
1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
1/2 κουπα αλευρι για ολες τις χρησεις
Λιγο φιλε αμυγδαλου
4 ροδακινα κομμενα σε φετουλες ή μια κονσερβα ροδακινα

Για το σιροπι
1/2 κουπα χυμος ροδακινου
1/2 κουπα νερο
1 κουπα ζαχαρη

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρωτα κανουμε το σιροπι.

Βραζουμε τη ζαχαρη με το νερο για 2′ προσθετουμε τον χυμο κ αφηνουμε να κρυωσει.

Κρυο σιροπι-ζεστο γλυκο!

Χτυπαμε το σπορελαιο με τη ζαχαρη κ προσθετουμε τα γιαουρτια. Ανακατευουμε τον χυμο με τη σοδα (προσοχη αφριζει) κ τον ριχνουμε στο μειγμα.

Τελος το σιμιγδαλι με το αλευρι. Ετοιμο!!! Λαδωνουμε φορμα αποσπωμενη 30αρα ριχνουμε το μειγμα κ μετα βυθιζουμε τα φετακια του ροδακινου μεσα στο μειγμα.

Γαρνιρουμε με φιλε αμυγδαλου.

Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 αντιστασεις για 1 ωρα.

Μολις βγει το γλυκο, το σιροπιαζουμε με το κρυο σιροπι.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Voula Damala“ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΘαυμάσια μηλόπιτα
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια τυλιχτά με μελιτζάνα και ρυζάκι