Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 500 γρ. τριμμένη φέτα 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 αυγά Ελαιόλαδο, Πιπέρι και Αλάτι (αν η φέτα δεν είναι ιδιαίτερα αλμυρή) 1 κρόκο αυγού για να αλείψετε πριν το φούρνο Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, τα αυγά και τη φέτα. Ζυμώνουμε προσθέτοντας ελαιόλαδο, […]

Διαφήμιση

Υλικά

1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
500 γρ. τριμμένη φέτα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 αυγά
Ελαιόλαδο, Πιπέρι και Αλάτι (αν η φέτα δεν είναι ιδιαίτερα αλμυρή)
1 κρόκο αυγού για να αλείψετε πριν το φούρνο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, τα αυγά και τη φέτα.

Ζυμώνουμε προσθέτοντας ελαιόλαδο, μέχρι η ζύμη μας να ομογενοποιηθεί και να κολλάει ελαφρά στο χέρι μας.

Στη συνέχεια πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τη ζύμη και τα τοποθετούμε στο τέλειο ταψάκι σιλικόνης της Tupperware (ή ελλείψει αυτού, σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί).

Αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο του αυγού και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μισή ώρα (ανάλογα την ένταση του φούρνου σας).

Σημείωση:

Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά φέτα, μπορείτε να ρίξετε τριμμένη γραβιέρα, ψιλοκομμένα αλλαντικά, ψιλοκομμένες πιπεριές ή ελιές.

Γενικά μπορείτε να κάνετε τον συνδυασμό που σας ικανοποιεί και να πετύχετε ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πιτάκια σας, είτε αυτά είναι τυροπιτάκια, είτε ελιοπιτάκια είτε πιτσάκια, θα τα λατρέψουν όλοι!

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : supersyntages