Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ζύμη έβαλα 800 γραμμάρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις,1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο,1 1/2 ποτήρι νερού χλιαρό νερό,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,2 κουταλιές της σούπας ξύδι άσπρο
Ελαιόλαδο και αλεύρι για τα φύλλα και σισαμάκι

Κοσκίνισα το αλεύρι στο μπολ,πρόσθεσα το ξύδι το αλάτι και το ελαιόλαδο,ανακάτεψα και έριξα λίγο λίγο το χλιαρό νερό και ζύμωσα μέχρι να έχω μια ωραία απαλή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.Την σκέπασα και την άφησα μισή ωρίτσα.

Διαφήμιση

Μετά έκανα τέσσερις μπάλες,έριξα λίγο αλεύρι στο τραπέζι και πάνω στην μπαλίτσα,την άνοιξα λίγο και έβαλα με το πινέλο ελαιόλαδο.Άνοιξα την δεύτερη μπάλα όσο την πρώτη μέγεθος και την έβαλα πάνω στην πρώτη και άνοιξα φύλλο με τον πλάστη.

Το τύλιξα στον πλάστη και το έβαλα στο ταψί το οποίο είχα περάσει πριν με το πινέλο ελαιόλαδο.Έβαλα την γέμιση,τυρί φέτα,αυγά,λίγο μπέικιν και αλατοπίπερο,ο σύζυγος ήθελε και λίγο δυόσμο αλλά από τον ενθουσιασμό μου το ξέχασα.

Μετά η ίδια διαδικασία για το επάνω φύλλο.Ελαιόλαδο πέρασμα με το πινέλο,χάραγμα και σισαμάκι,και ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στην μέση στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για μισή ωρίτσα και μετά στους 200 βαθμούς για μισή ωρίτσα ακόμη μέχρι να πάρει χρώμα.

Εγώ ήθελα και αυτό το γύρω γύρω το κρούτσου κρούτσου να φτιάξω,τον κόθρο,αλλά δεν αρέσει στον σύζυγο.Μπορώ να πω πάντως ότι το κατά χάρηκα αν και ήταν προχωρημένη η ώρα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΜουσακάς (της μανούλας) με πλούσια μπεσαμέλ
Επόμενο άρθροΥπέροχη πορτοκαλοπιτα ζουμερή και λαχταριστή