Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Paulina Loukatou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Η συνταγή αυτή είναι από τις πιο κλασικές […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Paulina Loukatou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Η συνταγή αυτή είναι από τις πιο κλασικές για ωραία σπιτική μουσταλευριά.

ΥΛΙΚΑ
4 ποτήρια νερού μου στο
1ποτηρι αλεύρι
Μισό κουταλάκι αλάτι
Κανέλα αμύγδαλα καρύδια σταφιδουλες μαύρες..

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το μουστο.Αφού έχουμε κρατήσει λίγο κ λιώνουμε το αλεύρι κ το αλατι μέσα..

Μόλις βράσει προσθέτουμε το χυλό κ ανακατεύουμε μέχρι να παίξει..κατεβάζουμε από την φωτιά κ προσθέτουμε χοντροαλεσμενα αμύγδαλα κ καρύδια την κανέλα κ τις σταφίδες

Ανακατεύουμε..σερβίρουμε σε μπολ η πιατα στα οποία έχουμε ρίξει σουσάμι ..διακοσμουμε με ξηρούς καρπούς σισαμι κ κανέλα..αποξηρενουμε στον ήλιο όσες μέρες χρειαστεί ..

Κόβουμε σε κοματακια κ φυλάμε σε αποστηρωμενα βαζάκια με φύλλα δάφνης..

Σερβίρουμε τα Χριστούγεννα με πορτοκάλια ξηρούς καρπούς κ κονιάκ.

Η Συνταγή είναι από κ. Paulina Loukatou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.