Εξαιρετικά τα κουλουράκια μοσχομυριστά και πεντανόστιμα φυσικά!
Connect with us

Γλυκα

Εξαιρετικά τα κουλουράκια μοσχομυριστά και πεντανόστιμα φυσικά!

Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 κ γλ σόδα μαγειρικής
1 κιλό περίπου αλεύρι
Ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
2 κρόκοι αυγών(για το άλειμμα) Αν τα θέλετε νηστίσιμα παραλείψτε τα αυγά

Εκτέλεση
Χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη στο λάδι

Μέσα στο χυμό ανακατεύουμε την σόδα και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μείγμα.

Προσθέτουμε τη βανίλια το ξύσμα και το αλεύρι και ζυμώνουμε έως να μην κολλάει στα χέρια..

Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω..

Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί .

Φτιάχνουμε πλεξούδες τις αλείφουμε με κρόκο και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 έως να ροδίσουν ελαφρά.. περίπου 18′ όχι παραπάνω..και ας είναι μαλακά.

Μόλις κρυώσουν σκληραίνουν….

Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!