Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))” ΥΛΙΚΑ 4-5 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. 1/2 κούπα […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”

ΥΛΙΚΑ
4-5 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κούπα χλιαρό νερό
2 φακ. Ξηρή μαγιά
1 κούπα γάλα αμυγδάλου χλιαρό
3 κ.σ. βούτυρο νηστίσιμο
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια υγρή
Σπορέλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, την ζάχαρη και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί…

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο στο γαλα την βανίλια, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς…

Τέλος ριχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει…

Αλευρωνουμε καλά τον πάγκο και Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη φύλλο πάχους 1-1,5 εκ.

Με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά μοτίβα και ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση με τη βοήθεια από ένα καπάκι και τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα που την έχουμε λαδώσει για να μην κολλήσουν…

Βάζουμε το σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Τηγανίζουμε τα ντονατς και από τις δυο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Η δόση αυτή βγάζει περίπου 30 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος…

Για το γλασσο…
6 κ.σ. άχνη ζάχαρη
3 κ.σ. γάλα αμυγδάλου χλιαρό
Χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Για το σοκολατένιο γλασσο πρόσθεσα 1 κ.σ. κακάο…

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”