Εξαίσιο σιροπιαστό, σε δύο εκδοχές με τραγανό φύλλο, με κρέμα ζαχαροπλαστικής και πολύχρωμη γαρνιτούρα!
Connect with us

Γλυκα

Εξαίσιο σιροπιαστό, σε δύο εκδοχές με τραγανό φύλλο, με κρέμα ζαχαροπλαστικής και πολύχρωμη γαρνιτούρα!

Η Συνταγή είναι από κ. Dimitra Argiantzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Φωλιές με κρέμα
1η εκδοχή
ΥΛΙΚΑ

12 φύλλα, κρούστας
150 gr. βούτυρο λιωμένο.

Σιρόπι:
350 ml νερό
300-350 gr ζάχαρη.
1 φέτα λεμονιού.

Κρέμα:
750 ml γάλα.
150 gr ζάχαρη.
90 gr κορν φλάουρ
3 αυγά μεσαία, (150gr)
30 gr βούτυρο.
Σταγόνες, ξύσμα, ή στικ βανίλιας.
3/4 φυλτζάνας αμύγδαλα άσπρα , ψημένα η ελαφριά καβουρντισμένα.

Γαρνίρισμα.
Τα ψήνουμε σε ταψάκι για 12 μάφιν σε δύο δόσεις. ( περίμετρος κάθε κουπ, 19cm) 24 μεγάλα κομμάτια.

Διαφήμιση

Φωλίτσες με κρέμα
2η εκδοχή
ΥΛΙΚΆ

8 φύλλα κρούστας
200gr βούτυρο λιωμένο, τα αφήνουμε λίγο να τραβήξουν το βούτυρο, πριν τα ψήσουμε.

Σιρόπι:
350 ml, νερό.
300-350 gr ζάχαρη.
1 φέτα λεμονιού.

Κρέμα:
500 ml γάλα
100gr ζάχαρη
60 gr κορν φλάουρ
2 αυγά μέτρια (100)
20 gr βούτυρο.
Σταγόνες,ξύσμα, ή στικ βανίλιας
1 φυλτζάνα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα , ψημμένα η καβουρντισμένα.

Γαρνίρισμα.
Ψήνονται σε ταψί, διάστασης 38×34 cm περίπου .Κομμάτια 48.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την κρέμα πρώτα για να κρυώσει.Με μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτια .

Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε, τη ζάχαρη και κορν φλαουρ ,αυγά, ώστε να γίνουν ένας χυλός.

Προσθέτουμε σταδιακά το 2/3 του ζεστού γάλακτος.Μετά όλο μαζί το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα ώσπου να να χυλώσει και να γίνει κρέμα.

Στο τέλος βούτυρο, βανίλια και αποσύρουμε, από την φωτιά να κρυώσει.

Φύλλα στην
1η εκδοχή

Η Συνταγή είναι από κ. Dimitra Argiantzi “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση
×
Τραγανός Κορμός ψυγείου με σοκολατα (ΜΩΣΑΪΚΌ)