Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Irini Monova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Πολύ ωραία συνταγή για φοβερό και αφράτο κέικ! […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Irini Monova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Πολύ ωραία συνταγή για φοβερό και αφράτο κέικ! Ότι πρέπει για να συνοδεύσει το καφεδάκι σας.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170ο αέρα

Χτυπάω στο μίξερ το μαλακό βούτυρο (200γρ) + ½ κγ αλάτι + 375γρ ζάχαρη, περίπου 5΄+ ένα ένα τα αβγά (3 ολόκληρα + 3 κρόκους) + 1κγ υγρή βανίλια

Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζω 275γρ αλεύρι γοχ + 2κγ μπέικιν πάουντερ

Προσθέτω το 1/3 από το αλεύρι στο μίξερ + γάλα 80ml + 1/3 αλεύρι + 80ml γάλα + τέλος το υπόλοιπο αλεύρι

Ρίχνω το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 20 εκατ. (βαθύ) και ψήνω για 30-35 λεπτά

Με ένα ξυλαράκι ελέγχω στη μέση αν είναι ψημένο, πρέπει να βγει καθαρό, αν όχι αφήνω ακόμα για 5 λεπτά.

Όταν το βγάλω αφήνω 10΄πριν το ξεφορμάρω σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως πριν του βάλω τη βουτυρόκρεμα

Το κόβω στη μέση και το γεμίζω αν θέλω με μαρμελάδα (εμένα η κόρη δεν ήθελε) , από πάνω τη βουτυρόκρεμα και τέλος από πάνω το άλλο κομμάτι του κέικ.

Βουτυρόκρεμα: στο μίξερ κτύπησα 225 μαλακωμένο βούτυρο + 500γρ άχνη να ομογενοποιηθούν + 1κς υγρή βανίλια + 30ml γάλα

*αν χρησιμοποιήσετε καλό βουτυρο η γεύση του γίνεται ακόμα καλύτερη

**Δεν είχα ένα βαθύ στρογγυλό ταψάκι γι αυτό χρησιμοποίησα 2 πιο λεπτά των 20 εκατ.

*** επειδή έχει βουτυρόκρεμα το βάζουμε στο ψυγείο γι αυτό πριν το φάμε το κόβουμε και το αφήνουμε 5΄για να έρθει στη θερμοκρασία δωματίου για να είναι πιο αφράτο

**** Προαιρετικά βουτυρόκρεμα και χρώμα για στόλισμα απέξω

Η Συνταγή είναι από κ. Irini Monova“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.