Ενα ξεχωριστό Τιραμισού χωρίς αυγά - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Συνταγές

Ενα ξεχωριστό Τιραμισού χωρίς αυγά

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Υλικά

-300gr μπισκότα σαβαγιαρ (1,5 πακέτο)
-200-300ml βραστό νερό
-20gr στιγμιαίο καφέ (νες καφε)
-2κτσ λικερ πικραμύγδαλο ή κονιάκ (amaretto)
-40gr ζάχαρη (4κτσ)
-400gr τύρι κρέμα
-500ml φυτική κρέμα γάλακτος για σαντιγί
-κακάο άγλυκο ή τριμμένη κουβερτούρα για το στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα θα χρειαστεί να φτιάξουμε τον καφέ. Ρίχνουμε σε ένα μικρό μπώλ το βραστό νερό και κατόπιν τον καφέ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κονιάκ ή το ουίσκυ ή το amaretto.

Παίρνουμε τα σαβαγιάρ και αφού τα βουτήξουμε για λίγα δευτερόλεπτα στον καφέ που φτιάξαμε τα τοποθετούμε στο πυρέξ.

Το επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας. Σε ένα μεγάλο μπώλ θα ρίξουμε τα 400 γραμμάρια τυρί κρέμας και θα ανακατέψουμε με το μίξερ έως ότου λιώσει.

Παίρνουμε ένα άλλο μπώλ και ρίχνουμε την φυτική κρέμα και την χτυπάμε με το μίξερ ώστε να γίνει η σαντυγί.Σε αυτή τη φάση προσθέτουμε στο μπώλ και τη ζάχαρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ.

Παίρνουμε ένα μεγάλο κουτάλι και ρίχνουμε στο μπώλ με τη σαντυγί τα 400 γραμμάρια τυρί κρέμας που ήδη έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε με το μίξερ έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Με τη Μαρίζ μοιράζουμε στη μέση την κρέμα που έχουμε παρασκευάσει και την απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω από τα σαβαγιάρ στο πυρέξ. Αφού απλώσουμε την μισή κρέμα, κατόπιν τοποθετούμε και τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο πυρέξ επάνω από την κρέμα, αφού πρώτα τα βουτήξουμε για λίγο στον καφέ όπως τα πρώτα.

Απλώνουμε με τον ίδιο τρόπο την υπόλοιπη κρέμα στο πυρέξ επάνω από τα μπισκότα ομοιόμορφα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κακάο σε όλη την επιφάνεια της κρέμας και βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες έως ότου παγώσει.

Η Τιραμισού είναι έτοιμη πρός σερβίρισμα.

Δες την εκτέλεση της Συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor