Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tonia Angelaki – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά τριβουμε πέντε μήλα στον τρίφτη, στην συνέχεια λιωνουμε 150-180 γρ βούτυρο σε ένα τηγάνι, πρόσθετουμε μια φλυτζανα ζάχαρη , μια κουταλιά του γλυκού κανέλα και το μήλο κ τα ψηνουμε κανένα δεκάλεπτο.

Διαφήμιση

Τέλος πρόσθετουμε δύο χούφτες χοντροκομμένα καρύδια. Αυτή την γέμιση την βάζουμε ζεστή πάνω σε μια στρώση μπισκότα πτι Μπερ που έχουμε βάλει στο ταψί μου. Πάνω από την γέμιση μήλου βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα.

Για την κρέμα
χρησιμοποίηουμε δύο φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια που θέλουν βράσιμο, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 200 γρ λευκή κουβερτουρα και 1,5 λίτρο γάλα. Όλα μαζί σε μια κατσαρόλα ανακάτεμα ώσπου να δέσει.

Και την κρέμα την άπλωνουμε ζεστή πάνω στα μπισκότα ( σιγά σιγά με μια κουτάλα) για να μαλακώσουν τα μπισκότα μου.

Τέλος μεμβράνη κ ψυγείο για λίγες ώρες . Από πάνω βαζουμε καραμελωμενες φέτες μήλου (ή αυτός ήταν ο στοχος) και τριμμένο μπισκότο.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tonia Angelaki “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΑφράτο εντυπωσιακό κέικ μυρμηγκατο με λαχταριστή σοκολάτα
Επόμενο άρθροΥπέροχα τυροπιτάκια, καλοφτιαγμένα με ωραίο ζυμάρι και γέμιση