Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Reggina Filippou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”. ΥΛΙΚΑ 1 1/2 φλιτζάνι κίτρινο αλεύρι, 2 φλιτζάνια […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Reggina Filippou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 φλιτζάνι κίτρινο αλεύρι,
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
ένα κουταλάκι ρίγανη,
μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη,
μια κουταλιά ξερή μαγιά,
ένα κουταλάκι αλατι,
λίγο λάδι,
χλιαρό νερό
ζάχαρη
κρεμμύδι
λαδόκολλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ζύμη 1 1/2 φλιτζάνι κίτρινο αλεύρι, 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ένα κουταλάκι ρίγανη, μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη, μια κουταλιά ξερή μαγιά, ένα κουταλάκι αλατι, λίγο λάδι, χλιαρό νερό
Σε μπολ βάζουμε την μαγιά, λίγη ζάχαρη, δύο κουταλιές αλεύρι και χλιαρό νερό να κάνουμε έναν χυλό. Αφήνουμε να φουσκώσει για δέκα λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και ευπλαστη. Αφήνουμε να φουσκώσει

Για την γέμιση :ένα φλιτζάνι ελιές ψιλοκομμένες, μια ντομάτα σε κύβους, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίγανη, δεν βάζουμε αλατι
Μαραινουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό. Ρίχνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σωταρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι


Κόβουμε την ζύμη σε 20 μπαλάκια. Πλαταινουμε κάθε μπαλάκι και βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε.
Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκωσουν. Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν

Η Συνταγή είναι της κ. Reggina Filippou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.