Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Η επιτυχία ειναι να μεινει το κανταιφι κριτσανιστό κι οχι να λασπώσει

ΥΛΙΚΑ
Κανταιφι 750γρ
Βουτυρο adoro 375γρ

Για το σιροπι
Ζαχαρη 1 κιλο
Νερό 2 ποτήρια
Λεμονι 3κουτ.σουπας

Για την κρεμα
Γαλα 2λιτρα
Ζαχαρη 240γρ
Ανθος αραβοσιτου 120γρ
Κροκοι 6
Αλατι 1 πρεζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξινουμε καλα το κανταιφι σε μεγαλο ταψι βαζουμε το βουτυρο σε μπουκιτσες και το ψηνουμε στους 180 για 25 με 30 λεπτα.Ετοιμαζουμε το σιροπι (βρασιμο 5 λεπτα) και σιροπιαζουμε κρυο κανταιφι ζεστο σιροπι.

Χτυπαμε τους κροκους με τη ζαχαρη λιγο απο το γαλα και το ανθος αραβοσιτου.το υπολοιπο γαλα το βαζουμε να ζεσταθει σε κατσαρολα .ριχνουμε μεσα το μιγμα με τ αυγα κι ανεκαυευουμε συνεχεια μεχρι να γινει μια ωραια κρεμα.

Περιχυνουμε στο σιροπιασμενο κανταιφι κι αφηνουμε να κρυωσει.Απο πανω χτυπαμε κρεμα γαλακτος με αχνη σε σαντιγυ και στολιζουμε.

Απο πανω βαζουμε αμυγδαλακι φιλέ(ή καρυδι)

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.