Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Αυτό το κέικ τούμπανο είναι τέλειο, νόστιμο μυρωδάτο, […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Αυτό το κέικ τούμπανο είναι τέλειο, νόστιμο μυρωδάτο, αφράτο και πανεύκολο!

ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια Φαρίνα,ένα πακέτο
6 αυγά
1 κουταλιά της σούπας μέιικιν πάουντερ
200 ml ηλιέλαιο
200 γραμμάρια,ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι,λίγο,ανάλογα το τυρί και τα αλλαντικά
Πιπέρι
200 γραμμάρια γραβιέρα σε κομματάκια μικρά, εγώ τα έκανα μικρά κυβάκια
500 γραμμάρια διάφορα αλλαντικά,ή και λιγότερα,εμένα θα χαλούσαν και έβαλα τόσα
Πιπεριά,εγώ έβαλα μία πορτοκαλί κομμένη σε κυβάκια
Μπορούμε να βάλουμε αν θέλουμε και μυρωδικά της αρεσκείας μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ,μικρό,το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε μπολ,μεγαλύτερο,τα αυγά με το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και χτυπάμε με το μίξερ να γίνουν σαν κρέμα.Βάζουμε μέσα τα αλλαντικά,τυρί,πιπεριά και ανακατεύουμε με σπάτουλα,όχι μίξερ,ρίχνουμε πέντε κουταλιές της σούπας από το μίγμα αλεύρι μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά

Μετά ξανά το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μίγμα αλεύρι μπέικιν πάουντερ.

Βάζουμε σε φόρμα του κέικ που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει,εγώ την πέρασα με βούτυρο γάλακτος με πινέλο.Αδειάζουμε το μείγμα και το πατάμε λίγο με την σπάτουλα,ώστε να μην έχει μετά το κέικ τρύπες,κενά μέσα,και το ισιώνουμε από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα στην μέση του φούρνου για 45 λεπτά.Κοιτάμε,με ξυλάκι από σουβλάκια,αν βγαίνει στεγνό τον σβήνουμε και αφήνουμε μέσα για 15 λεπτά.

Άν δεν βγαίνει στεγνό το ξυλάκι,αφήνουμε λίγο ακόμα.Παίζει ρόλο ο φούρνος.Αφήνουμελίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.