Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Απίθανο..με σούπερ υλικά και τέλεια γεύση

Διαφήμιση

( Για ταψακι 35*25)
Υλικά
1/2 κιλό καταιφι
150 γρ βούτυρο αγελάδας Δωδώνη

Σιρόπι
600 γρ νερό
700 γρ ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.σ μέλι

Για την κρέμα
6 φλ γάλα
5 κ.σ κορν φλάουρ
8 κ.σ ζάχαρη
2 αβγά
2 βανιλιες
2 κ.σ βούτυρο
1 κ.γ μπεικιν παουντερ

Για τη σαντιγί
600 γρ κρέμα γάλακτος
2 κ.σ ζάχαρη άχνη
Αμύγδαλο φιλέ για διακόσμηση και φρουι γλασε ή γλυκό του κουταλιού νεράντζι ( του ταιριάζει πολύ) ή πορτοκάλι ή κερασάκι.
Κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση
Αφρατευουμε το καταιφι μου και το στρώνουμε στο ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο και βρέχουμε όλο το καταιφι καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 για περίπου μία ωρα μέχρι να χρυσαφισει ωραία.

Ωστόσο φτιάχνουμε το σιρόπι μου. Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά, προσθέτουμε το μέλι και το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει 2 βρασεις ακόμα.

Σιροπιαζουμε το καυτό καταιφι με το ζεστό ( όχι καυτό) σιρόπι. Πασπαλιζουμε το καταιφι μου με μπόλικη κανέλα. Αφήνουμε να τραβηξει. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα (από το οποίο κρατάμε ένα φλυτζάνι για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ) να βράσει.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα που κράτησαμε και διαλύουμε το κορν φλάουρ και προσθέτουμε και τα αβγά . Ανακατεύουμε καλά . Όταν έχει κάψει το γάλα παίρνουμε 1-2 κουτάλες και προσθέτουμε στο μίγμα των αβγών για να ζεσταθούν .

Διαφήμιση

Γυρίζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρεμουλα. Προσθέτουμε στο τέλος τις βανιλιες και το βούτυρο . Τέλος πασπαλιστα ρίχνουμε πάνω στην κρέμα το μπεικιν και ανακατεύουμε επιφανειακά αρχικά να λιώσει το μπεικιν και να αφρισει.

Ενσωματωνουμε σε όλη την κρέμα. ( Η κρεμουλα με αυτό τον τρόπο γίνεται αφράτη και βελούδινη). Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το γλυκό μου. Στο μίξερ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει σαντιγί.

Απλώνουμε πάνω στην κρέμα και πασπαλιζουμε με αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο και έξτρα κανελιτσα. Διακοσμουμε με γλυκό του κουταλιού. Αφήνουμε να παγώσει ιδανικά όλη τη νύχτα.!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΚαριόκες με πτι Μπερ
Επόμενο άρθροΑπίθανο σπιτικό ψωμάκι, ότι καλύτερο!