Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Έλλη Παπαριστείδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανοίγουμε 450 γρ. φύλλο κανταΐφι, […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Έλλη Παπαριστείδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε 450 γρ. φύλλο κανταΐφι, ραντίζουμε με 180 γρ. βούτυρο λιωμένο, ρίχνουμε λίγα φυστίκια αιγίνης

Πασπαλίζουμε λίγη κανέλα και ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά ή ανάλογα με τον φούρνο να ροδίσει πολύ καλά.

Το σιροπιάζουμε καυτό με κρύο σιρόπι από 700 γρ ζάχαρη, 500 γρ νερό, φλούδες και χυμό μισού λεμονιού.

Για την κρέμα πατισερί:
1,5 λίτρο γάλα με 150γρ. ζάχαρη τα βάζουμε στο μάτι να κάψουν.

Σε άλλο μπωλ χτυπάμε 5 κρόκους αυγών με 150 γρ. ζάχαρη, 1 βανίλια, 8 κ.σ. κρέμα γιώτης βανίλια

Ρίχνουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα, ανακατεύουμε και 150 γρ. βούτυρο, το ρίχνουμε σε κρύο κανταΐφι, και ψυγείο για 4 ωρίτσες να σφίξει καλά.

Για σαντιγί
Χτυπάμε 1 φάκελο γκαρνί και στολίζουμε όπως θέλουμε.

Η Συνταγή είναι από κ. Έλλη Παπαριστείδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.