Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

ΥΛΙΚΑ
για την πορτοκαλόπιτα

1 πακέτο φύλλο κρούστας το αφήνω να στεγνώσει και το κόβω κομματάκια
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
4 αυγά
μία βανίλια
πορτοκαλια
ένα κεσεδάκι γιαούρτι
ένα baking

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπάω τα αυγά με όλα τα υγρά βάζω και το φύλλο να ποτίσει. Το μισό το έβαλα σε ένα πυρέξ 22 * 35 και τα υπόλοιπα τα έβαλα στα φορμάκια του cupcakes. Το έψησα στους 170 για 40 λεπτά το άφησα να κρυώσει.

Διαφήμιση

Μετά έφτιαξα ένα σιρόπι με ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι, 2 ποτήρια νερό, 2 ποτήρια ζάχαρη. Έβρασαν για 7 λεπτά.

Σιροπιασά το γλυκό.

Για την πατισερί:
4 κρόκους αυγών, 1 λίτρο γάλα, 4 βανίλιες σε κάψουλα, 5 κουταλιές κορν φλάουρ, 10 κουταλιές ζάχαρη.

Τα ανακατεύω μέχρι να πήξουν. Αλλάζω σκεύος, βάζω μεμβράνη και το αφήνω να κρυώσει.

Χτυπάω ένα φακελάκι σαντιγί και το ρίχνω πάνω στο γλυκό.

Μετά χτυπάω άλλο ένα σακουλάκι σαντιγί – garni .

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΤραγανά και πεντανόστιμα κολοκυθάκια με αυτό το φανταστικό κουρκούτι! (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΠίτσα στο ταψί μπόμπα ή αλλιώς Σουφλέ