Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ με γεύση σοκολάτας
2 φακέλους Άνθος αραβοσίτου βανίλιας
1320 γρ γάλα φρέσκο
9 κοφτές κουταλιές ζάχαρη
2 κ.γ. υγρή βανίλια
2 κουτάκια μικρά πουράκια
Λίγο γάλα για τα μουσκεψουμε τα μπισκότα

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βράζουμε το ένα κιλό γάλα και το βάζουμε στο διπλανό μάτι.

Διαφήμιση

Το κρύο γάλα των 320 γρ το βάζουμε σε μια μεγάλη κούπα

Ρίχνουμε τα 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου μέσα μαζί με τη ζάχαρη και τα διαλύουμε.

Στη συνέχεια το Ρίχνουμε στο καυτό γάλα το βάζουμε στο αναμμένο μάτι και το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.

Το βάζουμε σ’ένα γυάλινο μπολ και βάζουμε μια μεμβράνη από πάνω για να μη κάνει κρούστα.

Στρώνουμε σε μια φόρμα 26cm αποσπώμενη ,τα μπισκότα διπλά αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει σε γάλα με λίγο κονιάκ μέσα.

Τα στρώνουμε και στη συνέχεια τοποθετούμε τη κρέμα κρύα βέβαια από πάνω βαζοντας της μέσα και 3 μπισκότα σπασμένα και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Την άλλη μέρα βγάζουμε το στεφάνι της φόρμας και βάζουμε τα πουρακια γύρω γύρω και λίγα σπασμένα από πάνω

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΤέλεια τραγανά κουλούρια Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΑγαπημένο ρεβανί – Από τα πιο νόστιμα σιροπιαστά που γίνεται γρήγορα και στοιχίζει ελάχιστα…