Μια συνταγή για ένα ανάλαφρο σοκολατένιο γλυκό με όρεο  που δεν μπορείς με τίποτα να αντισταθείς.

Διαφήμιση

Υλικά

για τη βάση

Διαφήμιση
  • 12 ‏μπισκότα oreo
  • 25 γρ. ‏βούτυρο λιωμένο

για την κρέμα σοκολάτας

  • 10 γρ. ‏κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα ‏αλάτι
  • 50 γρ. ‏ζάχαρη
  • 55 γρ. ‏ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα με 70% κακάο
  • 250 ml ‏γάλα
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας

για τη σαντιγί

  • 250 ml ‏κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (κρύα)
  • 20 γρ. ‏ζάχαρη άχνη

για τη διακόσμηση

  • 150 γρ. ‏σταγόνες σοκολάτας
  • 100 γρ. ‏dulce de leche λιωμένο

Εκτέλεση

1.Ξεκινάμε με την βάση του γλυκού θρυμματίζοντας τα oreo στο μπλέντερ.

2.Προσθέτετε το βούτυρο και χτυπάτε ώστε να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

3.Τοποθετείτε το μείγμα στο επιθυμητό σκεύος πχ σε ένα γυάλινο,μακρόστενο,βαθύ σκεύος.

4.Μεταφέρετε στο ψυγείο και αφήστε το να παγώσει.

5.Συνεχίζετε με την δεύτερη στρώση του γλυκού : Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το κορν φλάουρ , το αλάτι, τη ζάχαρη, το γάλα και τα μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πυκνώσει η κρέμα για περίπου 8-10 λεπτά.

6.Σε αυτή τη φάση αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα για να λιώσει κι ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.

7.Μεταφέρετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε κάθε 5 λεπτά ώστε να κρυώσει.

8.Στο μεταξύ φτιάχνουμε την σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη μέχρι να γίνει μια απαλή αλλά και πυκνή σαντιγί.

9.Βγάζετε από το ψυγείο την βάση με τα Oreo και ξεκινάτε με μια στρώση σαντιγί, μια στρώση της κρέμας σοκολάτας και μια ακόμα με σαντιγί. Ολοκληρώνετε γαρνίροντας με dulce de leche(καραμέλα γάλακτος) και σταγόνες σοκολάτας.

10.Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Διαφήμιση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο :foodmaniacs

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό σοκολάτα με βελούδινη υφή που φτιάχνεται με άνθος αραβοσίτου
Επόμενο άρθροΗ καλύτερη συνταγή για Φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά κεμπάπ!